Οι παρουσιάσεις που έγιναν στην εκδήλωση: Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα - Μεγιστοποιώντας το όφελος για την κοινωνία
Πραγματοποιήθηκε, στις 10 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα Διαλέξεων του CIIM, η εκδήλωση «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα - Μεγιστοποιώντας το όφελος για την κοινωνία».
Κύριος ομιλιτής ήταν ο κ. Christopher Bovis, καθηγητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Hull.
Οι Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελούν μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της δημιουργίας υποδομών και της παροχής υπηρεσιών του Δημοσίου.
Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από το ΕΤΕΚ, το CIIM και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων του CIIM, ήταν να διερευνήσει τον βέλτιστο τρόπο εφαρμογής της μεθόδου αυτής, με τρόπο που να μεγιστοποιεί το όφελος προς την κοινωνία και να διασφαλίζει την αισθητική και κατασκευαστική ποιότητα των έργων ενώ παράλληλα να βελτιστοποιεί το δημόσιο όφελος από αυτή τη διαδικασία, τόσο σε επίπεδο ποιότητας ζωής, όσο και σε επίπεδο οικονομικών συνεργειών και ευκαιριών και ανάπτυξης στη Δημοκρατία.
Οι παρουσιάσεις που έγιναν στην εκδήλωση
- Best Practice from the UK, The Role of Design and Masterplanning in Housing Market Renewal, Prof. C.H. Bovis
- Έργα Δημόσιας Χρήσης: ποιότητα και κοινωνικός αντίκτυπος, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ. / Κείμενο
- Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Κύπρο, Χρυστάλλα Μαλλούππα, Διευθύντρια Τμήματος Δημοσίων Έργων