9ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμογών Διαστήματος και Γεωπληροφορικής του Περιβάλλοντος
To 9ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμογών Διαστήματος και Γεωπληροφορικής του Περιβάλλοντος «Ninth International Conference on Remote Sensing and Geoinformation of Environment» θα διεξαχθεί στην Αγία Νάπα στις 3-5 Απριλίου 2023, στο ξενοδοχείο Adams Beach Hotel.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν οι τελευταίες μελέτες και καινοτομίες που αφορούν τις τεχνικές δορυφορικής τηλεπισκόπησης και παρατήρησης Γης από το διάστημα, γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, παρακολούθηση διάφορων φαινομένων στο περιβάλλον όπως και την συστηματική παρακολούθηση των χώρων της πολιτιστικής κληρονομιάς από το διάστημα. Επιστήμονες από 40 χώρες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και μεθοδολογίες σχετικά με τους επιστημονικούς πυλώνες του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Αριστείας Ερατοσθένης, το Cyprus Remote Sensing Society το έργο EXCELSIOR H2020 Teaming και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Υποστηρίζεται από την European Space Agency (ESA), NASA, Copernicus, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γερμανικό Οργανισμό Αεροναυτικής και Διαστήματος (DLR), Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (NOA), Γερμανικό Ινστιτούτο TROPOS, όπως και άλλους οργανισμούς.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://cyprusremotesensing.com/rscy2023/.
Το ΕΤΕΚ υποστηρίζει το Συνέδριο. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει στην έναρξη του Συνεδρίου, εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντή, ο πρώτος αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Θεοδότου.